Hur man bygger en atombomb

Bra att veta!

Konstruktionsmetod

  1. Fixa 110 kilo vapenklassad plutonium hos din lokala handlare. Ett kärnkraftverk är inte att rekommendera då ingenjörerna blir lite oroliga om det skulle försvinna en så stor mängd plutonium. Vi föreslår att du kontaktar din lokala terroristorganisation eller lokala scoutkår.
  2. Var snäll och kom ihåg att plutonium, och då speciellt vapenklassad sådan, kan vara ganska farligt. Tvätta dina händer med tvål och varmt vatten efter att du har hanterat materialet och låt inte dina barn eller husdjur leka med eller äta av det. Skulle du få lite plutonium över så funkar det utmärkt som en insektsdödare. Du borde kanske förvara resterande plutonium i en blylåda som du kan hitta på din lokala soptipp. Annars kan du lika gärna använda dig av en kaffeburk.
  3. Skapa ett metallhölje som du kan kapsla in attrappen med. De flesta tunnmetallsplattor kan formas till diverse objekt, typ en attachéväska, lunchlåda eller en Volvo för att dölja innehållet. Använd inte folie.
  4. Arrangera plutoniumet i två globformade delar och placera de cirka fyra cm ifrån varandra. Använd klister för att binda dammet till delarna.
  5. Skaffa ca 220 kg Trinitrotoluene (TNT). Geligenite är mycket bättre men desto kladdigare att arbeta med. Ditt hjälpsamma affärsbiträde hjälper dig gladeligen med detta.
  6. Packa TNT runt de globformade delarna i steg 4. Om du inte kan hitta Gelignite, använd gärna TNT med lite modellera. Färgad modellera är okej men det finns ingen anledning och bli allt för kreativ i detta skedet.
  7. Packa in delarna som du gjorde i steg 6 i höljet du skapade i steg 3. Använd ett starkt lim för att binda ihop globkonstruktionen med höljet för att undvika felaktig detonation.
  8. För att detonera attrappen behöver du en fjärrkontroll som kan hittas i ett radiostyrt flygplan eller bil. Med lite extra arbete kan man skapa en "knapp" som kopplas till detonatorn som i sin tur utlöser bomben vid kontakt. Dessa knappar kan du säkert hitta hos din lokala tv & radiobutik.
  9. Nu ska du gömma den färdiga attrappen från dina vänner och grannar. Garaget är inget bra alternativ då det oftast förekommer extrema temperatursvariationer i denna byggnad. Garderoben i hallen eller skåpet under diskbänken kan däremot funka som ett mycket bra alternativ vad gäller förvaring av denna attrapp.
  10. Nu är du den stolta ägaren av en fullt funktionsduglig atombomb. Funkar utmärkt som isbrytare på fester eller som försvarsalternativ då nationen står inför krig.


I praktiken detonerar bomben när TNT't pressar plutoniumet till en kritisk massa. Den kritiska massan skapar sen en kärnkraftskedjereaktion som kan liknas vid en dominoeffekt. Kedjereaktionen producerar sedan en kärnvapenurladdning och bingo, en 10 megaton explosion!

Taget från www.yttermera.se !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0